Erebus Batch November 2019

In this forum you can write about anything that does not fit in other forums.
This includes generic Oric talkings and things that are totaly unrelated but want to share with people here :)
Mustangus
2nd Star Corporal
Posts: 21
Joined: Wed Jun 22, 2016 5:37 pm

Re: Erebus Batch November 2019

Post by Mustangus » Wed Dec 04, 2019 1:38 am

At the moment you cant have folders. Files have to be put on the root directory.

User avatar
Dbug
Site Admin
Posts: 3052
Joined: Fri Jan 06, 2006 10:00 pm
Location: Oslo, Norway
Contact:

Re: Erebus Batch November 2019

Post by Dbug » Thu Dec 05, 2019 3:17 pm

I received my two units, not tested yet, but nice looking case (I will probably have to open one of the two because it has some rattling noise inside)

Stevenbanner
Private
Posts: 2
Joined: Sat Nov 02, 2019 11:54 pm

Re: Erebus Batch November 2019

Post by Stevenbanner » Thu Dec 05, 2019 5:18 pm

Hi, I've received mine.

I was getting a 'memory error' with a 4gb SD card I had. I ordered a 2gb SD card and formatted to FAT16.

However, now when I enter CLOAD "" I see 'Searching ..' briefly at the top of the screen and then it returns to the cursor prompt. Has anyone else seen this behaviour? I'm guessing the 2gb SD card still isn't correct.

Regards,

User avatar
kenneth
Flying Officer
Posts: 211
Joined: Fri Nov 26, 2010 9:11 pm
Location: France PdD
Contact:

Re: Erebus Batch November 2019

Post by kenneth » Thu Dec 05, 2019 5:41 pm

At least, one Tap file must be loaded into the sd card, otherwise, Erebus shows nothing. :wink:

User avatar
kaydav
Officer Cadet
Posts: 35
Joined: Tue Aug 27, 2019 9:20 am

Re: Erebus Batch November 2019

Post by kaydav » Fri Dec 06, 2019 2:02 pm

Stevenbanner wrote:
Thu Dec 05, 2019 5:18 pm
However, now when I enter CLOAD "" I see 'Searching ..' briefly at the top of the screen and then it returns to the cursor prompt. Has anyone else seen this behaviour? I'm guessing the 2gb SD card still isn't correct.
From what I remember of the videos, I think you put CLOAD with only one quote mark, to get the list of files. Is that correct?

User avatar
Symoon
Archivist
Posts: 1754
Joined: Sat Jan 14, 2006 12:44 am
Location: Paris, France
Contact:

Re: Erebus Batch November 2019

Post by Symoon » Fri Dec 06, 2019 2:34 pm

The correct syntax is CLOAD"".
But Oric makes no difference with CLOAD", that's why some users save the typing of the extra ".
It's not an Erebus cheat ;)

To start the Erebus, plug it, and type CLOAD"". Or CLOAD" :mrgreen:

User avatar
kaydav
Officer Cadet
Posts: 35
Joined: Tue Aug 27, 2019 9:20 am

Re: Erebus Batch November 2019

Post by kaydav » Fri Dec 06, 2019 3:12 pm

Symoon wrote:
Fri Dec 06, 2019 2:34 pm
The correct syntax is CLOAD"".
But Oric makes no difference with CLOAD", that's why some users save the typing of the extra ".
It's not an Erebus cheat ;)

To start the Erebus, plug it, and type CLOAD"". Or CLOAD" :mrgreen:
Ah lol, I never knew the Oric would accept just the one quote :D

Post Reply